girona-catalunya-fotos-e1443830180844

De moment més de 20 seus han confirmat la seva participació

A menys d’un mes de l’inici del torneig, més de 20 seus han confirmat la seva participació en el Barcelona World E-Chess Open – Ciutat de Barcelona 2020. Són ciutats de tots els continents. Amb el problema del Covid-19, tenim baixes de darrera hora, però també tindrem altes fins al darrer moment. !Benvinguts!

 Seus
1El Cairo (Egipte)
2Atenas (Grècia)
3Moscú (Rússia)
4Djerba (Tunisia)
5Oporto (Portugal)
6Dubai (Dubai)
7Girona (Catalunya)
8Ucraïna
9Montevideo (Uruguay)
10Belgrad (Sèrbia)
11Luanda (Angola)
12Managua (Nicaragua)
13Cap Verde
14Skopje (Macedònia)
15Copenague (Dinamarca)
16Alexandria (Egipte)
17Moldavia
18Barcelona (2)
19India (2)
20Sofia (Bulgària)
21Varna (Bulgària)
22Sao Paulo (Brasil)
23Santa Catarina (Brasil)
24Paraná (Brasil)
fisher

Fischer i els escacs a distància

Ara, en aquesta època que estem vivint amb el Covid-19, sembla que estem obligats a jugar als escacs a distància, online, essent difícil jugar de manera presencial. Tot i que pot semblar una cosa molt nova, el cert és que ja fa molts anys que es practiquen els escacs a distància, molt abans fins i tot de l’aparició d’internet.

El cas més famós va ser la participació de Bobby Fischer al Memorial Capablanca de 1965. Bobby Fischer va ser convidat a participar al torneig, però a causa de les tensions polítiques entre els dos països, no li van permetre viatjar a l’Havana. La solució va ser jugar des del Club Marshall de Nova York , via teletip. El fill de Capablanca, Dr. José Raúl Capablanca Jr va retransmetre els moviments a l’Havana . Fischer va acabar segon al torneig, guanyat pel rus Vassily Smislov. Podeu llegir més a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Torneig_d%27escacs_Memorial_Capablanca

Però si volem anar a la primera partida que es va jugar a distància, hem d’anar molt més lluny,  ¡176 anys enrere! Es va jugar per telègraf el 5 de desembre de 1844 entre Washington DC i Baltimore, dues ciutats dels Estats Units.  Washington va guanyar un matx a set partides. Podeu veure això i molt més en aquest extens article: https://lagalenadelsur.wordpress.com/2016/01/08/ajedrez-por-radio-una-historia-concisa/

48804443897_bff6df6a15_b

Ja tenim l’equip arbitral de la seu de Barcelona

Una vegada acabada la licitació arbitral, la Comissió d’Àrbitres de la Federació Catalana d’Escacs i el Director del torneig, han acordat que l’equip arbitral de Barcelona estarà format per:

Principal: Vladimir Zaiats

Adjunt: Albert Pardina

Auxiliars: Laura Martin

L’organització també compta amb la participació d’un àrbitre per a totes les seus, que és el Àrbitre Internacional Nuno Filipe Andrade.

unnamed

Seu principal del Barcelona World E-Chess Open

La seu de Barcelona serà la principal d’aquest nou format de torneig, conegut com a torneig híbrid. Estarà a la seu de la Federació Catalana d’Escacs al carrer C/Sant Adrià 20 (Recinte Fabra i Coats) de Barcelona.

Copyright 2020 Federació Catalana d'Escacs ©  All Rights Reserved