FAQs

 • Quins dies es juga el Barcelona World E-Chess Open – Ciutat de Barcelona?

Del 27 de novembre al 6 de desembre de 2020.

 • En quin horari?

            A les 16:00 hores (GMT +1).

 • Qui pot participar?

Podran participar tots els esportistes amb llicència FIDE en vigor i amb un compte a chess.com.

 • A quina seu es juga?

Es jugarà a diferents seus repartides per tot el món. Totes les seus jugaran en l’horari de Catalunya, (GMT +1), sigui l’hora que sigui a les diferents seus. La seu principal serà la de la Federació Catalana d’Escacs, C/ Sant Adrià 20, Recinte de la Fabra i Coats, de Barcelona.

 • És un torneig presencial?

És un torneig semi-presencial Els participants han de portar el seu dispositiu portàtil o tableta tot i que es recomana portàtil. Està prohibit utilitzar qualsevol altre dispositiu electrònic que no s’utilitzi com a dispositiu per jugar online. En el cas del dispositiu de joc, aquest no podrà emetre cap so.

 • Per a quina plataforma es juga el torneig?

Per a Chess.com (https://www.chess.com/)

 • Puc jugar el torneig a la seu on vulgui?

Sí, sempre que tingui la llicència FIDE en vigor.

 • Quin ritme de joc?

El ritme de joc del sistema suís serà de 60 minuts per esportista amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera.

 • Quin és el sistema de joc?    

Es jugarà pel Sistema Suís FIDE basat en valoració (Sistema Holandès) a 9 rondes amb l’ajuda d’un programa informàtic homologat per la FIDE. Es faran 2 grups de participants (grup A i B). Els esportistes de menys de 2000 d’Elo FIDE poden jugar el grup A i optar als seus premis. Els vuit primers classificats de cada grup jugaran un Sistema Knock-out el dia 6 de desembre per definir la classificació final de cada grup.

Més informació: ENLLAÇ

 1. Com es poden fer les inscripcions?

Per inscriure’s al torneig s’haurà d’omplir un formulari amb les dades que s’hi demanen. Cada seu tindrà el seu formulari d’inscripció, a excepció de les de Catalunya.

 1. Com es pot fer el pagament de la inscripció?

La quota d’inscripció al torneig, per les seus de Barcelona i Girona, serà de 50 € per participant. Els esportistes menors de 16 anys, la gent gran major de 65 anys i persones amb discapacitat reconeguda del 33% o superior hauran de pagar 35 €.

El pagament de la inscripció, per la seu de Barcelona i si hi ha alguna més a Catalunya, s’haurà de fer a la Federació, per transferència bancària al compte de Caixabank ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant el nom i cognoms del participant,  nom d’usuari a chess.com i la seva seu de joc.

 1. El torneig és vàlid per a elo FIDE?

No, el torneig no és vàlid per elo FIDE.

 1. Quins són els premis?

Hi haurà un total de 18.000 € en premis, repartits entre la classificació general dels dos grups, A i B, i els diferents trams establerts per a cada grup.

 1. Qui pagarà aquests premis?

Els premis els pagarà la FCE en el format que està escrit a les bases del torneig.

 1. Aquests premis tenen alguna retenció d’impostos?

Els premis en metàl·lic estan sotmesos a retenció espanyola d’IRPF segons la legislació fiscal espanyola vigent i es pagaran per transferència bancària al número de compte que indiqui el guanyador del premi.

La retenció vigent és del  15% per als residents a l’Estat espanyol i 24% els estrangers.

Els premis no tindran cap mena de càrrec per la possible comissió. Només tindran comissió en el cas que les dades bancàries en possessió de la FCE no siguin correctes i s’hagi de fer una segona transferència.

 1. Què he de fer per cobrar el meu premi?

Primer de tot, hauràs de fer arribar les dades bancàries a l’organitzador de la teva seu i aquest ho farà arribar a la FCE. Un cop finalitzi el torneig, la FCE enviarà als premiats un rebut amb la quantitat del premi, més la retenció espanyola d’IRPF segons la legislació fiscal espanyola vigent que pertoca. Aquest document s’ha de retornar signat amb signatura digital o en original (no té validesa escanejat) a la Federació Catalana d’Escacs.

 1. Quines dades necessita la FCE per pagar-me el premi?

La FCE necessita les dades completes del compte bancari del guanyador. Les dades necessàries són: IBAN, nom complet, ….En el cas de ser un compte estranger, es necessita el SWIFT.

 1. Què passarà en el cas que no rebi el premi al meu compte?

El premiat que no hagi rebut els diners per transferència bancària, haurà d’enviar un correu a federacio@escacs.cat reclamant-ho. En el cas que les dades que hagi rebut la FCE no siguin correctes, les despeses bancàries posteriors aniran a càrrec del premiat.

 1. Hi ha alguna limitació de temps per entregar el rebut del premi signat?

Sí. El premi es podrà cobrar fins a 3 mesos després de la finalització del torneig, és a dir el 6 març de 2021. Passat aquest període de temps, si no s’ha rebut el document no es pagarà.

 • Si he d’entrar amb el meu dispositiu a la sala de joc, puc entrar d’altres dispositius que no sigui el de jugar?

No. Els participants han de portar el seu dispositiu per a jugar el torneig. Està prohibit utilitzar qualsevol dispositiu electrònic que no s’utilitzi com a dispositiu per jugar online. En el cas del dispositiu de joc, aquest no podrà emetre cap so.

 • Què passarà si durant una partida la connexió del local falla i no es poden continuar amb les partides?

En el cas que es produeixi un error o un mal funcionament del servidor de Chess.com durant el transcurs d’una ronda,  la FCE i Chess.com prendran les accions necessàries per tal de poder reprendre la ronda o les partides afectades. Si les partides afectades son excessives, es podrà reiniciar la ronda o fins i tot cancelar-la. Serà responsabilitat de cada seu de joc garantir una internet de bona qualitat. Si falla internet d’una seu de joc, serà responsabilitat de la seu i les partides en cap cas s’ajornaran o es repetiran.

 • Puc reclamar el punt si la connexió del meu contrari ha caigut?

No. Un jugador no perd la partida al desconnectar-se, ja que el seu temps continua corrent. Només perd quan se li acaba el temps al rellotge de chess.com.

 • Què puc fer si cau internet de la meva sala de joc?

La seu de joc haurà de recuperar la connexió. No es perd per sortir de Chess.com, però el rellotge continuarà corrent.

 • He vist les bases d’altres seus de joc i el preu d’inscripció és diferent. És possible?

Sí. Cada seu ha posat el preu d’inscripció que creu convenient, consensuat amb la FCE i en la divisa del país. Cada seu es podrà quedar la recaptació de les inscripcions i, amb aquesta haurà de pagar les despeses generades per l’organització del torneig a la seva seu, és a dir, àrbitres, internet en el cas que sigui addicional, lloguer de material, etc…..

Copyright 2020 Federació Catalana d'Escacs ©  All Rights Reserved